Toppsport
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

 

Produkter fra Tufte

WORK HARD. FEEL GOOD.™

 

Viljestyrke, pågangsmot, trening og mestring. Å nå målet du har satt for deg selv er fantastisk, uansett om det er å klatre Gaustadtoppen, ta en joggetur, gå trappene fremfor å ta heisen eller rett og slett å komme deg opp av sofaen. Målet kan være hva som helst, bare det krever noe av deg. Gir du energi, får du energi tilbake – og det føles godt. Det føles også godt å bruke superkomfortable klær laget på en gjennomført bærekraftig måte.

 

Vi i Tufte har som mål å lage klær som er behagelige, ser bra ut og gjør godt. Vi jobber hver dag for å finne de beste stoffkvalitetene og sikre at våre plagg er rene, miljøvennlige og samtidig myke og komfortable. Det er hardt arbeid, men det føles godt – både for oss, forbrukerne og kloden.

 

Tufte heier på alle hverdagshelter som står på for å nå sine mål.

 

 

HVORFOR MERINOULL?

Merinosauen er en av de eldste saueslagene i verden, og definitivt den tøffeste. I sin tid tilhørte den den Spanske adelen, før den på 1700-tallet ble gitt i gave til kongen av England. Herfra ble den tatt med til Sør-Afrika, Australia og etterhvert New Zealand. Der vanlig sau gresser og koser seg i lavlandet lever de fleste merinosauene høyt oppe i de sørlige alpene i New Zealand, gjennom stekende somrer og iskalde vintre.

 

På grunn av den utrolige og helt naturlige konstruksjonen av ullen kan de overleve disse ekstreme forholdene. Merinosauens sommerull holder seg avkjølt i temperaturer opp mot +35C. Om vinteren kan merinosauen gro et ekstra lag med ull over det nederste laget for å beskytte mot temperaturer ned mot -20C.

 

Merinoull har mange fantastiske egenskaper; det er superlett, mykt, blir ikke klamt, holder på varmen i kulden og er avkjølende i varmen, og har lukthemmende egenskaper. Ullen er naturlig fornybar, resirkulerbar og nedbrytbar. Ingen merinoull er utviklet i lab eller modifisert på noen måte. All ullen er håndplukket for å sikre høy kvalitet.

 

Mykhet:

 

Mykhet er en viktig egenskap i alle våre klær. Flesteparten av klærne våre er indre lag som skal brukes rett mot huden. Siden huden er kroppens største organ vil store deler av huden komme i direkte kontakt med klærne. Derfor er det viktig at alle klær og materialer er myke nok til å sikre god komfort.

 

Ullfibre blir målt på mykhet og finhet i mikron-skalaen. Jo lavere mikron, jo mykere stoff. Merino er et av de mykeste fiberne på denne skalaen, som betyr at det ikke er annet enn mykt og komfortabelt mot huden.

 

Fuktkontroll:

 

«Wicking» er et stoffs evne til å absorbere fukt bort fra kroppen og transportere det ut i lufta. For klær som brukes rett på huden er dette en viktig faktor og kan hjelpe på å øke komfort og funksjon.

 

Merinofiberet har naturlig wicking-evne, og absorberer vann fra huden og hjelper kroppen med å holde seg varm og beholde en komfortabel kroppstemperatur. Merinoen kan absorbere opp til 35% av sin egen vekt i vann i svært fuktig klima før det begynner å føles vått. Dette er mye høyere enn de fleste syntetiske fibre på markedet.

 

Ullklipping:

 

En gang i året blir merinosauen klippet. Dette skjer vanligvis mellom august og november, for å sikre at de fortsatt har de varme ullkåpene sine i de kalde vintermånedene. Personen som er ansvarlig for klippingen lar det være en god del ull igjen på sauen for å holde de varme. Klippingen er ikke bare for å høste ull, det er også viktig for å holde dyrene komfortable. Merinosauen kan sample opp en enrom mengde ull, som kan føre til svekket synsfelt og at de kan ha det veldig ukomfortable under varme somrer.

 

Mulesing:

 

Vi bruker kun ull fra gårder som ikke driver med mulesing. Fremfor dette brutale kirurgiske inngrepet, velger bøndene simpelthen å vaske sauens bakside isteden. Dette enkle grepet sparer dyrene for unødvendig smerte og ubehag.

 

Viser 1 til 27 (av 27 produkter)

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke